Tech

Kellemetlen meglepetés érheti a HP-laptopok tulajdonosait, ha Windows 11-re váltanak

today2022.03.07. 26

Background
share close

Több HP-tulajdonos is arra panaszkodik, hogy a Windows 11-re frissítés után az egyik szolgáltatás a memória jelentős részét lefoglalja, ami miatt rendkívül lassúvá válik a számítógép.

A Microsoft nagyon szeretné, ha minél több felhasználó váltana Windows 10-ről az újabb, Windows 11 operációs rendszerre. A váltás azonban nem lesz csábítóbb az olyan hírektől, mint amit most épp a HP laptopjai kapcsán lehet hallani.

betanews beszámolója szerint több, HP-laptopot használó felhasználó is arra panaszkodott, hogy a HP egyik segédprogramja hatalmas mennyiségű memóriát vesz ki a rendszerből, ami miatt jelentős mértékben lassul az eszköz. A szóban forgó program a HP Hotkey UWP Service, aminek az a feladata, hogy az Fn funkcióbillentyűt vezérelje.

Az egyik felhasználó szerint hiába van 64 GB RAM a gépében, az eszköz ebből 49 GB-ot használ.

A beszámoló szerint a Windows 10 alatt nem volt ilyen probléma, a váltás után azonban már ezzel az igen kellemetlen helyzettel találták magukat szembe a felhasználók.

TechRadar jelentése szerint a hivatalos fórumokon folyamatosan érkeznek a panaszok a felhasználóktól. Az első bejegyzések még 2021 decemberében születtek, ám a betanews szerint azóta sem lehetett arról hallani, hogy a HP hivatalos nyilatkozatott tett volna a kérdésben – vagy jelezték volna, hogy dolgoznak a probléma javításán.

A legtöbb panasz egyébként a HP Zbook 15-ös laptop kapcsán érkezett a fórumokra.

Forrás: hvg.hu

Written by: admin

Rate it

Previous post

Programajánló

Színes programokat kínál februárban a Kecskeméti Planetárium

Izgalmas programok gyerekeknek és érdekes előadások felnőtteknek. Ezt kínálja a Kecskeméti Planetárium februári program-összeállítása. A témák között szerepel az ősrobbanás és a gravitációs hullámok megfigyelése is. Lehet majd főzni üstököst és a lézershow sem lett halványabb. Az érdekes programok és izgalmas előadások hónapja lesz a február a Kecskeméti Planetáriumban. Szombatonként délután háromkor gyerekek számára, fél ötkor pedig idősebb gyerekeknek és felnőtteknek szóló műsorokkal is várják az érdeklődőket. - A mostani […]

today2022.02.01. 7


0%