Programajánló

Színes programokat kínál februárban a Kecskeméti Planetárium

today2022.02.01. 6

Background
share close

Izgalmas programok gyerekeknek és érdekes előadások felnőtteknek. Ezt kínálja a Kecskeméti Planetárium februári program-összeállítása. A témák között szerepel az ősrobbanás és a gravitációs hullámok megfigyelése is. Lehet majd főzni üstököst és a lézershow sem lett halványabb.

Az érdekes programok és izgalmas előadások hónapja lesz a február a Kecskeméti Planetáriumban. Szombatonként délután háromkor gyerekek számára, fél ötkor pedig idősebb gyerekeknek és felnőtteknek szóló műsorokkal is várják az érdeklődőket.

– A mostani hétvégén, szombaton három órakor a nagyon nagy sikerű „Főzzünk üstököst!” című műsorunkkal várjuk az érdeklődőket. Ebben a műsorban egy rendhagyó szakácsműsor keretében megismerkedünk picit az üstökösökkel, megtudjuk, miből állnak. Utána pedig főzünk üstököst, amit a gyerekek ki is próbálhatnak. Ez egy nagyon látványos műsor, imádni szokták a gyerekek – mesélt a programokról Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója.

Szűcs László elmondta azt is, hogy a rákövetkező kedden (február 8-án) délután egy vadonatúj programmal készülnek, ami az ősrobbanásról fog szólni. 12-én pedig már az egyik legnépszerűbb program a lézershow lesz majd látható. A látványos vetítés nem is kimondottan ismeretterjesztő, inkább egy igazi családi szórakoztató műsor.

– Február 19-én Balogh Gábor kollégám fog egy rendkívül érdekes és népszerű előadást tartani, “A dinoszauruszok bolygója” címmel. Már a cím sokat sejtet, ezen mindig rengetegen szoktak lenni, A gyerekek közül aligha hiszem, hogy van olyan, aki nem szereti a dinoszauruszokat – emelte ki az igazgató.

Az interaktív és játékos műsorok mellett a felnőtteknek szóló, komolyabb előadások sem maradnak el a hónap többi napján sem. Fontos, hogy a programokon való részvételhez nem kell előre regisztrálni és védettségi igazolvány sem szükséges, viszont maszkot kell viselni az épületben.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Érdekes

Remek funkció készül a Windows 11-hez, nagyban megkönnyíti a felhasználók életét

A Microsoft a Windows 11 fejlesztői változatába már betette azt az újdonságot, aminek köszönhetően a hangalapú gépelésnél akár betűzhetjük is a leírni kívánt dolgokat. A Windows és a macOS egyaránt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beszéd segítségével írjanak le egy szöveget a számítógépen. Ehhez elég csak beszélni, a rendszerbe épített hangfelismerő pedig teszi a dolgát, és jó esetben azt írja le, amit az ember mondott. Bár ez hatalmas segítség […]

today2022.01.23. 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%