Érdekes

Remek funkció készül a Windows 11-hez, nagyban megkönnyíti a felhasználók életét

today2022.01.23. 1

Background
share close

A Microsoft a Windows 11 fejlesztői változatába már betette azt az újdonságot, aminek köszönhetően a hangalapú gépelésnél akár betűzhetjük is a leírni kívánt dolgokat.

A Windows és a macOS egyaránt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beszéd segítségével írjanak le egy szöveget a számítógépen. Ehhez elég csak beszélni, a rendszerbe épített hangfelismerő pedig teszi a dolgát, és jó esetben azt írja le, amit az ember mondott.

Bár ez hatalmas segítség például azoknak, akik egy betegség miatt nem tudnak gépelni, a megoldás még mindig nem tökéletes. A rendszer ugyanis csak akkor érti meg a beszédet, ha a szavakat helyesen és érthetően mondja ki az illető. De ha kicsit bonyolultabb dolgot kell legépeltetni – például egy e-mail címet vagy kódot –, akkkor máris nehézségekbe ütközik a megoldás. A Microsoft most ezt orvosolná a Windows 11-ben: a redmondi cég jelezte, egy jövőben érkező frissítéssel jön majd a funkció továbbfejlesztett változata. Ennek köszönhetően a felhasználó akár egyesével is bemondhatja a betűket és számokat, a rendszer meg fogja érteni, és úgy gépeli majd le azt, ahogy az ember tenné.

© Microsoft

A funkció egyelőre az operációs rendszer fejlesztői változatába került bele, így eltarthat egy ideig, mire publikussá válik. Ha viszont megtörténik, az nagy segítség lesz majd minden felhasználó számára.

Forrás: HVG

Written by: admin

Rate it

Previous post

Tech

Pár napon belül debütálhat a OnePlus 10 Pro

Arról a NAPI DROID is írt korábban, hogy a OnePlus 10 Pro – és vélhetően vele együtt az alapmodell is – a megszokottnál jóval hamarabb megjelenhet, ezt ráadásul még a gyártó vezetője is megerősítette. Pete Lau azt mondta, “találkozunk januárban” de azt nem említette, hogy erre a randevúra az újév első pár napjában sor kerülhet. A legújabb infók szerint ugyanis már január 4-én leleplezhetik az új OnePlus zászlóshajókat. Szóval a helyzet […]

today2021.12.29. 2


0%