Élet

Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

today2021.12.21. 2

Background
share close

Előre hozta a karácsonyi szünet kezdetét a kecskeméti Mercedes-gyár, így igazodva a folyamatosan változó alkatrész-ellátási helyzethez.

A termelés december 10-től állt le, majd január 12-én folytatódik. Eredetileg december 15-től állt volna le, viszont 10-én egyébként is szünetelt volna a gyártás, mivel október 18-án átálltak a 4 napos munkahetekre, úgyhogy hamarabb következett be a leállás.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szerint több személyautó- és motorgyárában a 2021/2022-es téli leállás a korábbi évekhez hasonlóan többhetes időszakot tesz ki, bár a kezdési és a befejezési időpontok helyszínenként eltérőek lehetnek. A kecskeméti gyár az 50. naptári héttől módosította a termelési tervét, ez alapján döntött a karácsonyi szünet idejéről is. A kihagyás alatt a szokásos téli karbantartási és átépítési munkálatok zajlanak, amellyel felkészülnek a következő termelési évre. A gyár dolgozói ezekre a napokra is megkapják alapfizetésüket, valamint a megfelelő juttatásokat – közölte a cég a jarmuipar.hu szerint. 

Több mint 4400 munkatársat foglalkoztat a Mercedes-gyár Kecskeméten. A koronavírus-járvány miatt 2020. március 20-ától április 28-áig állt a munka a gyárban, augusztusban és a téli szabadságolási időszakban is egy-egy termelési szünetet tartottak. Korábban is volt már több leállás, viszont ez a globális csiphiány miatt következett be.

A világjárvány és a leállások ellenére is 160 ezer autót gyártottak 2020-ban, valamint 3,4 milliárd euró árbevételt értek el. 2019-ben 190 ezer autót készítettek, a bevétel pedig 3,7 milliárd euró volt.

Forrés: atv.hu

Written by: admin

Rate it

Previous post

Sport

Az utolsó körben Verstappen megcsinálta, ő lett 2021 F1-es világbajnoka

Drámai végkifejlet következett be a Mercedes és Lewis Hamilton számára. Nicholas Latifi balesete után az utolsó körben Max Verstappen erőből szerezte meg a győzelmet Abu-Dzabiban, ezzel az első világbajnoki címét. Egyetlen futam a világbajnokság! Lewis Hamilton nyolcadszor vagy Max Verstappen 24 évesen először lesz F1-es világbajnok? Ez volt a legnagyobb kérdés a Formula–1 szezonzáró futamán Abu-Dzabiban, ugyanis a két vb-aspiráns Dzsidda után nulla pont különbséggel érkezett a végső megmérettetésre.  A MATEMATIKAI KÉPLET EGYSZERŰ […]

today2021.12.12. 2


0%