The Weeknd nem kér többet a Grammy-ből

A The Weeknd a The New York Timesnak elküldött közleményében a Grammy-nevezések körüli korrupcióra és a jelölési folyamat átláthatatlanságára utalva azt írta: “A titkos bizottságok miatt többé nem engedem, hogy lemezkiadóm nevezze a zenémet a Grammy-re”.

A zenész legutóbbi, After Hours című albuma nem kapott jelölést az amerikai lemezakadémiától novemberben. Akkor The Weeknd a Twitteren azt üzente: “A Grammy korrupt maradt. Tartoztok nekem, a rajongóimnak és az ágazatnak az átláthatóságggal”
A lemezakadémia vezetője, Harvey Mason Jr. ősszel a The Hollywood Reporternek eljuttatott közleményben válaszolt a zenésznek, amelyben azt írta, megérti The Weeknd csalódottságát, őt is meglepte, hogy nem kapott jelölést a művész, ugyanakkor hozzátette, hogy minden évben kevesebb a jelölés, mint az arra érdemes művész.

Nagy meglepetést okozott a zenei világban, hogy az énekes albuma és annak egyik legnépszerűbb száma, a Blinding Lights, egyetlen jelölést sem kapott, holott a Grammy-díj nagy esélyeseként emlegették. A dal azóta számos rekordot döntött meg és az elmúlt év legnépszerűbb és leghallgatottabb slágere lett.

forrás: MTI