Ha nincs meg az eredmény 24 óra alatt, ingyen volt a teszt a Whitelabnál

Ingyenes teszt Kecskeméten? Ha a Whitelab-nál kicsúsznak a 24 órából az eredménnyel, nem kell fizetned. Bár az Iszáki úton az Aldi parkolóban üzemelő mobil tesztállomás eddig is a hipergyorsaságáról volt híres, pár napja viszont egy extra garanciát is bevezettek.

Emlékszel azokra az időkre, amikor a mekiben ingyen ebédelhettél, ha a szabályzatban meghatározott időintervallumban nem kerültél sorra? Valami hasonlót jelentett be most a kecskeméti Whitelab is: amennyiben nem kapod meg a Covid-teszted eredményét 24 óra alatt, akkor bizony ingyen volt az egyébként 19.500 forintos vizsgálat.

“December közepén nyitottunk meg Kecskemét belvárosában a Hírös Agóra előtt, az eddigi munkánk során nem volt még, hogy megcsússzunk, pedig közel 90%-os kihasználtsággal telnek a napjaink – nyilatkozta Mihó Mihály, az állomás vezetője. Úgy tűnik, hogy a Whitelab magabiztossága nem alaptalan…

NEMCSAK PCR TESZTET KÉRHETÜNK

Bár a Whitelabnál elérhető PCR-teszt pontossága kiemelkedően jó, közel 100 százalékos biztonsággal állapítja meg azt, hogy valaki koronavírusos-e vagy sem, érdemes kombinált tesztet végezni. Ez a vizsgálat ugyanis már azt is képes kimutatni, hogy a betegséget influenza vagy koronavírus okozza-e. Az eljárás lényege, hogy elég csak egyszer mintát venni a garatból, a laborban már külön ki tudják szűrni, hogy mely vírus okozta a tüneteket.

A Whitelab gyorsasága a jól kitalált rendszeren alapul: minden teszt az NNK által akkreditált szegedi Avidin Kft. laboratóriumába kerül be minden nap délután 6 óráig. A szükséges vizsgálatok elvégzése után másnap reggel 6 órakor már szakorvos által leletezve e-mailben kapnak értesítést az ügyfelek az eredményről, a magyar nyelvű lelet mellett akár angol, német, spanyol, olasz vagy francia nyelven is.

Aki biztosra szeretne menni és el szeretné kerülni a várakozást, az a Whitelab oldalán egyszerűen és gyorsan foglalhat időpontot a vizsgálatra, legyen szó Covid – vagy influenza-tesztről.

forrás: hiros.hu